Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Svenska kändiseliten bidrar till livsviktig välgörenhetsauktion – Världsdiabetesdagen 20 år

Event: 2011-11-14

I Sverige lever cirka 8000 barn och ungdomar med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga behandlingar och många sjukhusbesök. Idag är diabetes en obotlig, livshotande sjukdom och det enda som kan ändra på detta är fortsatt forskning på området. Ett antal av vår tids största konstnärer, artister och personligheter har generöst bidragit med föremål till auktionen som ska generera medel till forskningen för att lösa gåtan barndiabetes.

I listan över auktionsobjekten återfinns bland annat en ABBA‐box signerad av samtliga originalmedlemmar, en bronsfigur skapad av Ernst Billgren och en matchtröja från AC Milan signerad av samtliga spelare inklusive Zlatan Ibrahimovic.

– De insamlade objekten har verkligen överstigit våra förväntningar. Vi är oerhört tacksamma till alla som skänkt någonting och hoppas att både föremål och unika upplevelser tilltalar många att lägga bud som oavkortat går till fortsatt forskning och kunskapshöjning inom barndiabetes, säger Johnny Ludvigsson, ordförande för Barndiabetesfonden.

Objekten kommer att vara tillgängliga på stadsauktion.se samt auktionsverket.se för alla som vill lägga bud. Ett urval av föremålen kommer sedan att auktioneras ut på Världsdiabetesdagens 20-årsjubileum som uppmärksammas genom ett insamlingsevenemang på Berns Salonger den 14 november. Alla intäkter från auktionen går oavkortat till Barndiabetesfonden.

– Att få uppmärksamma Världsdiabetesdagens 20årsjubileum på detta sätt känns fantastiskt. Artister, konstnärer och näringsliv har verkligen visat sitt engagemang vilket skänker tro, hopp och livsglädje till diabetesdrabbade barn och deras familjer, säger Carin Landsmer, Lilly.

 

Unikt foto på H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Nätauktionen pågår mellan den 27 oktober och 14 november och är öppen för alla som vill lägga bud på Victorias foto, en privat middag med författaren Camilla Läckberg eller varför inte en målning av artisten Marie Fredriksson.

– Förhoppningen är att människor i hela landet och även utomlands kommer att tycka det är spännande att följa och buda på nätauktionen samtidigt som de gör en god gärning, säger Johnny Ludvigsson.

 

Se objekten och lägg bud:
www.auktionsverket.se
www.stadsauktion.se

Objekten kan också beskådas på:
Stadsauktion/Stockholms Auktionsverk, Magasin 5, Frihamnen, Stockholm

Mer om Barndiabetesfonden:
www.barndiabetesfonden.se

Pressbilder på objekten kan laddas ned från:
http://press.bindefeldab.se
Användarnamn: auktion
Lösenord: press

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elina Gregor, presskontakt, Micael Bindefeld AB,
070–760 45 00, elina.gregor@bindefeldab.se

Cecilia Björkman, kommunikationschef Lilly,
070-609 88 36, bjorkmance@lilly.com

Johnny Ludvigsson, ordförande Barndiabetesfonden
013‐28 68 54, johnny.ludvigsson@liu.se

 

Om typ 1-diabetes hos barn:
• Diabetes hos barn leder fortfarande till överdödlighet i unga år.
• Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn.
• Varje dag insjuknar två barn i Sverige i typ 1‐diabetes.
• Ett barn med typ 1‐diabetes tar 5 till 7 insulininjektioner per dag.

 

Barndiabetesfonden (plusgiro 90 00 59‐7) stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Läkemedelsföretaget Lilly har i mer än 80 år satsat på att hjälpa patienter med diabetes och har kontinuerligt utvecklat innovativa behandlingsmetoder för läkare och patienter. World Diabetes Day startades av International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 för att uppmärksamma att diabetes ökar stort i världen.

2011-10-27
Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria