Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Såg 2-åriga sonen springa för första gången – sedan blev han blind

Nyhet: Metro - Johan Wikén, 10 okt 2016

För sex år sedan förändrades livet för Halmstadsbon Patrik Olsson. Det var då diabetessjukdomen till slut tog det sista av hans syn.

– Dagen innan sprang sonen för första gången hemma. Det sitter fortfarande kvar. Det är en av de där grejerna som jag blir tjock i halsen av, det är starkt. Det är kanske inte alla om kommer ihåg det ögonblicket, men för mig är det förevigat för alltid, säger han.

Sonen var två år då. För Patrik Olsson var det redan vid fyra års ålder som han drabbades av diabetes typ 1.

– Men jag har aldrig sett det som något problem egentligen. Det är mycket tack vare mina föräldrar som alltid har ställt upp.

Det var först långt senare, för snart tio år sedan, som synen började försämras. Tre och ett halvt år senare hade han förlorade synen helt.

– Innan jag blev blind gick jag runt hemma och blundade. Jag hade det på känn, att det inte skulle gå vägen.

Det var självklart en stor förändring för Patrik Olsson, men han bröt inte ihop för det utan ville vara en inspirationskälla för andra. På grund av sitt stora musikintresse jobbade han som dj under en tid. Han beskriver sig som ”Sveriges blindaste dj”. Men karriären är för tillfället vilande.

Och tillsammans med sin dåvarande partner, som gick bort för drygt ett år sedan, startade Patrik Olsson sidan Smarta diabetiker för att hjälpa andra i liknande situationer.

– Vi vill hjälpa de som sträcker ut en hand och vill ha hjälp.

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria