Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Nyheter

 • Folkungaskolan Science-linje Avslutning 8 juni 2015

  Nyhet:
  Medan musikklasserna ju alltid har sin avslutning med Försommarsång i Konserthusets Crusellhall ( med som alltid insamling till Barndiabetesfonden), så genomfördes i år för första gången en trevlig, spännande och stimulerande avslutning för Science-programmet. Filmvisning, flera vetenskapliga föredrag som berörde Hållbarhet ur olika aspekter. Johnny Ludvigsson fick tala om diabetes och om Barndiabetesfonden,. Fil lic.Peder Palmstierna, lärare och konferencier.ledde evenemanget på ett trevligt och högtidligt sätt.. Paus med smörgåsar och kakor som föräldrar hade fixat. Kaffepengar och insamling i sparbössor till Barndiabetesfonden! Folkungaskolan är en fantastisk supporter!
  2015-06-14
 • Cityloppet Succé igen

  Nyhet:
  För andra året genomförde Barndiabetesfondens Lokalförening Lnköping Cityloppet i slutet av april 2015 i samarbetes med Frisk Sport och Fitness och Linköpingsposten. Elever från Folkungaskolan ställde upp som funktionärer + ett antal idealister från Lokalförenngen, som också stod för stånd med information, lotterier, bössinsamling etc.Tur med vädret. Feststämning. Uppvärmnig på Gyllentorget och sen sprang ca 250 löpare den vackra banan längs Stångån, upp mot Tannefors slussar och sen tillbaka. Fin reklam för Barndiabetesfonden och några tiotusental kronor bör det bli i överskott .bl.a. tack vara sponsorer som ELON och Handelsbanken.
  2015-06-14
 • Delta i Lokalföreningskampen!!

  Nyhet:
  Med anledning av Barndiabetesfondens 25-årsjubileum tävlar landets 10 lokalföreningar om att samla in mest pengar via Charity Storm. Varje förening ska samla in minst 25 000 kr, men självklart ska vi slå det med marginal eller hur! Om DU skänker en krona om dagen (= ex 300 kr) och dina föräldrar och svärföräldrar och vänner, och arbetskramrater alla skänker en hundring vardera så borde vi nå mycket bättre resultat!! Gå in på http://charitystorm.org/fundraisers/lkp/ så kan du skänka med SMS eller med betalkort...Gör det NU! Och sprid till alla dina bekanta, på facebook etc
  2014-10-05
 • Lions Riksmöte i Linköping.29 maj 2014. Barnens dag!

  Nyhet:
  Kristi Himmelsfärdsdagen den 29 maj 2014 inleds arrangemangen vid Lions Riksmöte i Linköping. Det blir en fest för barn under torsdagen med mängder av arrangemang för barn och barnfamiljer. Barndiabetesfondens Lokaförening i Linköping kommer ha stånd, med information och lotterier. Även blodsockerbestämning erbjuds för de som vill pröva på/veta sitt blodsocker. På kvällen överlämnas sedan Röda Fjädern insamlingen till Barndiabetesfondens ordförande + Landshövdingen i Östergötland. Besök evenemanget, öppet för alla på Kristi Himmelfärds dag! Frivillig entré till Barndiabetesfonden! Johnny Ludvigsson
  2014-04-27
 • Cityloppet

  Nyhet:
  CITYLOPPET arrangeras den 26 april 2014 . Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping har fantastiskt stöd av Frisk Sport&Fitness, och Linköpingsposten, men också av Cityföreningen med flera ( se annons!). Förhoppningsvis kommer flera sponsorer att ytterligare bidra. Allt överskott går till Barndiabetesfonden! Spring eller Gå för livet, lunka, promenera, jogga...Start från Lilla Torget, Linköping kl 11.00. 5 el 10 km i city och längs Stångån. Prisutdelning kl 13.00. Anmälan sker med mail till anmalan@cityloppet.se. Anmälningsavgift 199:- Inbetalas senast onsdag den 16 april på bankgiro 5040-8244. Frisk Sverige (glöm ej ange namn och adress ). Alla som anmäler sig får en T-shirt Efteranmälan På FRISK från Torsdag den 17/4 till och med fredag den 25/4 250:- Ta med dig vänner, bekanta, hela familjen/släkten. Gör detta till en folkfest med tusentals deltagare! Du som vill tävla gör det ( professionell tidtagning ...) och du som bara vill ta en vacker promenad gör det! Visa ditt stöd för Barndiabetesfonden!
  2014-03-17
 • Kvällsmöte/medlemsmöte 7 april 2014 kl 19.00

  Nyhet:
  Kvällsträff om Forskning som rör Typ 1 diabetes Tid: Måndag den 7 april 2014 kl 19.00 – 20.30 Plats: Hotell Ekoxen, Linköping Program: Prof Johnny Ludvigsson föreläser om Aktuell forskning som rör Typ 1 diabetes ex - ”Konstgjord bukspottkörtel” eller s k ”closed loop”, glukossensorer etc? - Transplantationer? - Behandling vid debuten för att stoppa sjukdomsprocessen? - Det ni frågar om ! Inträde: Gratis för barn och ungdomar < 20 år, och för medlemmar i Barndiabetesfonden. För övriga 80 kr.- Kaffe/The, bröd, ost till självkostnadspris. Möjlighet till en pratstund med andra som har diabetes, andra föräldrar etc. ( Alla inkomster går till Barndiabetesfonden!). Välkomna! Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping
  2014-03-17
 • Årsmöte 6 febr 2014 kl 18.30

  Nyhet:
  Härmed kallas alla medlemmar ( och ni som vill bli medlemmar) till Årsmöte 6 febr 2014 kl 18.30 på Hotell Ekoxen, Linköping. Program: Sedvanlig genomgång av Verksamhetsberättelse, ekonomisk situation, revisors granskning , val av styrelse etc men inte minst en informell och trevlig samvaro då vi kan diskutera dels vad vi vill göra för att stärka vår förening och hur vi bäst ska stödja Barndiabetesfonden ( och därmed forskningen), dels vad vi tycker är viktigt som kan röra våra barns diabetes, aktuell behandling, etc. Kom! Ta gärna med era vänner, släktingar, tonårsbarn...Vi är många och vi behöver vara många för att bli starka! För styrelsen: Johnny Ludvigsson PS Vill DU också vara med i styrelsen, så finns alltid utrymme. Hör av dig till någon av oss i styrelsen ( se hemsidan)
  2014-01-15
 • Världsdiabetesdagen. Arrangemang 9 nov

  Nyhet:
  Världsdiabetesdagen är den 14 nov. Vi uppmärksammar Världsdiabetesdagen redan lördag den 9 nov genom att kl 10-16 ha aktivitet kl i Ikanohuset ( där IKEA mm har sin entré): Information, Lotterer ( fina priser: Tavlor, Sticke, Varukorgar fr COOP Forum, Tornby, Gosedjur..), försäljning ...Kom! Sprid till dina grannar! Påminn dem om att SMSa HOPP till 72929 så skänker de 50 kr till Barndiabetesfonden!. Och DU: SMSa eller maila till Postkodlotteriet att de måste acceptera Barndiabetesfonden som förmånstagare! Om tillräckligt många skriver så kanske det hjälper!! Tack!
  2013-11-07
 • Kvällsmöte/Föreningsmöte 21 okt 2013

  Nyhet:
  Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping inbjuder till Kvällsmöte/Föreningskväll Program: Hur vet man om insulindosen stämmer med måltiden? Hur använder vi kolhydraträkning? Gemensam diskussion . Kort introduktion av Johnny Ludvigsson Aktuell forskning som rör Typ 1 diabetes. Vad kom fram vid ISPADs världskongress om barn- och ungdomsdiabetes 16-19 okt? Johnny Ludvigsson berättar Frågestund Möjlighet till informellt samtal mellan föräldrar, tonåringar, alla oss som är intresserade av diabetes hos barn och ungdomar. Tid: Måndag den 21 okt 2013 kl 18.30- 20.15 Plats: Hotell Ekoxen, Linköping GRATIS entré för medlemmar i Barndiabetesfonden/Barndiabetesfondens Lokalförening ( vi har lista på medlemmar och kan pricka av vid ankomsten ). Övriga betalar entré 80 kronor per vuxen ( + ev frivillig gåva) , medan barn och ungdomar under 18 år går in gratis oavsett medlemskap. ( Alternativt så blir du medlem nu ( gå in på www.barndiabetesfonden.se ), eller direkt på plats genom att då betala medlemsavgiften. Enskild person 200 kr/år, familj 350 kr/år). Ingen förhandsanmälan behövs utan alla är Mycket Välkomna! Styrelsen Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping
  2013-10-10
 • Äldredagen i Linköping

  Nyhet:
  Torsdag den 19 sept 2013 kl 10-16 arrangeras Äldredagen i Linköpings Konsert-Kongress. Fullt av erbjudanden och aktiviteter! Som vanligt finns Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping representerad med lotterier, och också möjlighet att få blodsockret kontrollerat av leg sjuksköterska med åtföljande information! Sprid informationen till alla äldre ni känner! Och föreslå dem ha med lite extra sedlar att köpa Sticke till barnbarnen eller lägga en gåva i Barndiabetesfondens Sparbössa.
  2013-09-10
Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria