Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Företagskampen

Event: 2015-10-14

Nu utmanar vi alla företag i Norrbotten! Kom igen och ge ett bidrag till Barndiabetesfonden så att forskningen om typ 1 diabetes kan ta ett rejält kliv framåt. 

Företag som sponsrat oss:

KallaxBygg AB

 

Tusen tack för ert stöd!

 

Fakta: 

Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn.

Varje dag insjuknar 2 barn i Sverige i typ 1 diabetes. 0% botas! 

Typ 1 diabetes är en autoimmun sjukdom vilket betyder att kroppen bryter ner de insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln. Ingen vet ännu varför detta händer. De yngsta drabbade barnen är bara några månader gamla.

Typ 1 diabetes innebär att man hela tiden måste ha koll på vad man äter, hur man mår, vad man har gjort och kommer att göra, och balansera det med täta stick i fingrarna för att kontrollera sitt blodsocker och med tillförsel av insulin, antingen genom flera sprutstick varje dag eller via insulinpump.

Trots intensiv behandling drabbas barnen inte sällan av allvarliga akuta komplikationer, insulinchock respektive diabeteskoma, som kan vara livshotande.

Trots alla dessa ansträngningar hotar allvarliga komplikationer på njurar, hjärta, nerver, blodkärl och ögon på sikt.

Diabetes hos barn leder fortfarande till överdödlighet i unga år.

Typ 1 diabetes är en livslång sjukdom som det i dag inte finns något bot emot. Det vill vi ändra på! Därför jobbar vi för att dra in pengar till Barndiabetesfonden och därmed till forskning om typ 1 diabetes.

2013 fick Barndiabetesfonden in 8 miljoner kronor. Samma år lyckades Barncancerfonden samla in 226 miljoner... Vi unnar dem varenda öre, men vi behöver också få in stora pengar till forskning så våra barn kan botas!

2015-10-14
Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria