Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Bloggtips

Om du har en blogg som du vill att vi ska länka till är du välkommen att kontakta oss. Skriv lite kort om dig själv, vad bloggen handlar om, bifoga länk till bloggen och gärna en bild.

Observera att Barndiabetesfonden inte tar ansvar för innehållet på de bloggar vi länkar till. Vi förbehåller oss dock rätten att radera länkar till bloggar som strider mot våra regler och mot god ton. Anmäl gärna till oss om ni tycker att en blogg är opassande.

Skicka e-post

Tack för att du vill dela med dig!

 

Jag är själv nydiagnosticerad med bipolaritet. Min son Ludvig har haft diagnos adhd samt asperger sedan september i år. Förutom detta har han även T1D sedan 4 års ålder. Han är utsatt stackarn. I min blogg skriver jag om vår dagliga kamp med rutiner, flytt, adhd, T1D, asperger, Nightscout, bipoläritet, familj, vänskap -ja det mesta som snurrar. Så välkommen till familjen som kämpar på! Vill gärna dela med mig av vårt liv och inge hopp till de som kämpar!

 

 

När ens 10-månaders bebis drabbas av typ 1-diabetes och hela livet vänds
upp och ner.

 

 

Hejsan! Vi är en hårt drabbad familj då 3 av 5 i våran familj är drabbade av typ 1 diabetes. Nu har jag börjat blogga angående ämnet och i denna blogg kommer ni att få följa våran vardag om hur det är att leva 3 diabetiker under ett och samma tak.

 

 

Hej! Mitt namn är Tilde Carlengård och är född 2001. Jag fick diabetes typ 1 vintern 2010. I min blogg får man följa min tonårs vardag med min sjukdom där min elitsatsning på häst har stort inflytande. Jag vill få fram mitt budskap att även fast man fått diabetes så hindrar de inte dig från att göra det du vill. Min sjukdom har aldrig hindrat mig från att göra de jag älskar mest utav allt.

 

 

Mitt namn är Markus Harju, jag är 27år och driven entreprenör, bloggare och musikproducent från Blekinge - numera bosatt i Stockholm. Jag fick Diabetes Typ 1 som 6åring, 1995, på den tiden när insulin och maskiner var mycket långsammare än idag, och den allmänna förståelsen kring sjukdomen var nästintill noll. I min blogg får man följa med i mitt liv som diabetiker på toppen av all kreativitet där motivation är A och O, samtidigt som jag reflekterar kring mycket annat i livet.
"Min diabetes har inte kontroll över mig, Jag kontrollerar min diabetes"
Tankar från 21-årsdagen med diabetes

 

 

Mitt namn är Maria Johansson. Jag är född 1983 och fick diabetes typ 1 när jag var 9 år. Jag bloggar om hur det är att vara etta med fokus på träning och vardagen med insulinpump och CGM. Mitt motto "I can do anything except make insulin" genomsyrar bloggen, även om jag också skriver om de negativa stunderna som är ett faktum när man lever med diabetes dygnet runt.

 

 

Mitt namn är Sara Mobäck och jag har startat upp min blogg "diabeteskvinnan" igen. 
Jag skriver om mitt liv med diabetes typ 1 och allt som hör därtill, träning, mat, fest, nytt jobb och ny lägenhet.

 


Elin Johansson blogg

Mitt namn är Elin Johansson jag är född 1996 och fick diabetes hösten 2013, när jag var 17 år gammal. Jag bloggar om mitt liv som diabetiker och blandar information, kunskap och tankar om diabetes typ 1. Jag bloggar också om mitt favorit intresse fotografering, träning och kost. Att drabbas av diabetes förändrade stora delar av mitt liv, men redan ifrån dag ett valde jag att inte låta min sjukdom påverka mig negativt.

 

 

Jag är mamma till två tjejer som är födda 2009 och 2006, båda två har diabetes sedan ca 5 år tillbaka. Äldsta dottern fick diabetes när hon skulle fylla tre år och lillasyster fick sin diabetes ca 6 månader senare. Bloggen handlar om livet efter beskedet och återspeglar både vardag här och nu och återblickar på det som varit.

 

 

MedDiabetes
Är en tjej på 20 år, som i början av 2014 fick diagnosen diabetes typ 1. Detta har rört om en hel del i mitt liv, inte bara negativt, för nu har jag bestämt mig att jag vill bli diabetessköterska för att kunna hjälpa andra diabetiker! Jag har precis startat upp min blogg där jag vill kunna skriva av mig, men även nå ut till andra diabetiker samt anhöriga, för att dela  tankar och upplevelser kring Diabetes.

 

 

Sockerdockan

Jag driver en blogg för Stella, 4 år. Hon fick diabetes typ när hon var 1,5 och vi har gått den hårda skolan liksom många andra. Det var en tuff resa som fick oss att inse vikten av hopp, glädje och positiv inställning. Överlag genomsyrar det bloggen tillsammans med konkreta tips och verktyg för ett lättare liv med diabetes. Även om frustration finns och erkänns så tar den inte övertaget och bloggen används absolut inte som någon klagomur. Jag vill att den sprider hopp och underlättande lösningar. Så lever den nu iaf, för Stella är så nu. Full av hopp och med lösningar på allt.

 

 

Mitt namn är Jenny och i november 2013 fick jag diagnosen diabetes typ 1. Detta faktum håller jag just nu på att anpassa mig till. Som terapiarbete har jag startat en insamling där jag säljer egentillverkade diabetesarmband till förmån till barndiabetesfonden. Följ min insamling och läs mer om hur det är att leva med diabetes på min blogg.

 

 


 

 

En vanlig svensk familjs vardag med två små diabetesbarn.

 

 

Hej! Jag är en tjej född 1999 som har haft diabetes sedan 2008. Jag lever ett ganska normalt liv, med bra kost, träning och sömn. Jag använder mig av insulinsprutor, för jag tycker inte om pumpar :( Skulle bli superglad om du besökte min blogg :)

 

 

Vi är en familj bestående av Malin, Fredrik, Maximilian och Casper. Vi är en alldeles vanlig familj som bor i en förort till Göteborg. Vi kommer att blogga om vår vardag som förändrades den 19 augusti 2010. Det var dagen då vår äldsta son Maximilian fick diagnosen diabetes. Mycket ändrades den dagen och det tänkte vi försöka skriva om. Vi kommer att skildra vår vardag men framför allt skriva om Maximilian och hans diabetes.

 

 

Jag heter Sandra och är mamma till Elsa som fick typ 1 diabetes när hon var knappt 3 år gammal. I min blogg berättar jag om hur det är att leva med sjukdomen diabetes.


 

Den 13 juli 2008 hände det. Vi upptäckte att vår dotter hade drabbats av den obotliga livslånga sjukdomen diabetes typ 1. Hela tillvaron vändes upp och ner och aldrig har jag känt mig så liten och hjälplös som jag gjorde då. Jag började skriva denna blogg för att jag har ett behov av att få ut de tankar som finns inom mig och för att jag vill förmedla till omgivningen hur det är att leva med denna sjukdom.

 

 

I vår blogg får du en inblick i vår värld - helt enkelt vår resa genom livet. Jag som skriver heter Anna och är mamma till Linn som fick diabetes typ 1 den 11 januari 2009.

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria