Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Filmer om diabetes

Om du har lagt upp en film om diabetes på YouTube som du vill att vi ska visa här på Barndiabetesfonden.se är du välkommen att kontakta oss. Glöm inte att bifoga länken.

Observera att Barndiabetesfonden inte tar ansvar för innehållet på de filmer vi visar. Vi förbehåller oss dock rätten att radera filmer som strider mot våra regler och mot god ton. Anmäl gärna till oss om ni tycker att en film är opassande.

Skicka e-post

Tack för att du vill dela med dig!

 

Diabetes hos barn leder fortfarande till överdödlighet i unga år. Om inte stora framsteg görs i framtiden är det en obotlig sjukdom. Filmen om Linn illustrerar tiden före respektive efter hon fick diabetes typ 1. Vårt mål är att öka kunskapsnivån och förståelsen kring sjukdomen.

Filmen är gjord av: Anna Suchomel, Linköping 2009-11-08

 

Min dotter har diabetes typ-1 som är en autoimmun sjukdom. Detta innebär att kroppens immunsystem angriper sina egna celler och i detta fall betacellerna i bukspottkörteln som producerar insulin och utplånar dem. Diabetes växer inte bort och det finns inget botemedel. Vem som helst kan drabbas och man vet inte varför. Diabetes är en livslång sjukdom och kamp för att förhindra komplikationer som hjärt- och kärlsjukdomar, blindhet, nervskador o.s.v.

Filmen är gjord av: Tove Sundberg, Falun 2009-03-30

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria