Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Ebba Carlssons brev på Världsdiabetesdagen 2012

Hej! Jag är en tjej på 13år som har skrivit detta HELT själv:

Du väljer själv om du vill läsa det här eller inte. Hela inlägget är skrivet av hela mitt hjärta. Detta är andra gången jag skriver det här, första gången försvann hela inlägget. Jag vart riktigt besviken, men nu har jag återhämtat mig medans jag lyssnar på ”Jag ger aldrig upp” med Nanne Grönvall som passar väldigt bra in på mig.

Idag är det Världsdiabetesdagen. Varje dag får 2barn diabetes + vuxna över 20år.

Varje dag måste du ta 5sprutor + 6stick i fingret.

Du måste välja insulindosen själv. För att bestämma rätt måste du tänka på: vad du äter, hur du mår (sjuk), vad du gör/gjorde/ska göra tex. springa eller bara sitta vid datorn.

Ingen vet vem som kommer att bli drabbad. Imorgon kanske du ligger i en säng inne på sjukhuset och har nålar i armarna, eller kanske din mamma, ditt syskon eller din farfar.

När du ligger där kommer du ångra att du inte läste klart det här och gjorde det jag ber dig om att göra.

När du har kommit hem från sjukhuset kommer du förmodligen också skriva inlägg som detta, kanske som jag, bli irriterad på att alla galor går ut på att hjälpa cancer drabbade och barn i andra länder.

Du kommer också be så många folk som möjligt att hjälpa dig, fast du själv inte skänkte pengar innan du blev sjuk.

Världsdiabetesdagen är 1gång per år! Varför inte skänka en peng till oss som så gärna tar emot dom?

Det första jag sa när jag kom in på sjukhuset och låg i min säng, hade nålar i armvecken och kramade om min gosebjörn va:

- Mamma, kommer inte jag kunna äta chokladboll längre?

Nu vet jag svaret på det, men det tog ett bra tag att förstå att min egen kropp har gjort så att jag blivit sjuk för livet.

Om du nu sitter och känner att klart jag vill hjälpa den här tjejen som har suttit i en timma för att skriva ett riktigt bra inlägg så har du flera altenativ.

Det enklades är att SMS in din gåva.

Läs mer om SMS gåvor på: http://www.barndiabetesfonden.se/Stod-oss/SMS-gava/

Om du vill skänka en större summa, eller veta mer klicka här: http://www.barndiabetesfonden.se/

Om du känner att du vill ha nåt för att du har varit så generös, så kan du köpa en sak och samtidigt skänka en summa pengar klicka här: http://www.barndiabetesfonden.se/Butik/

TACK FÖR DITT STÖD! NÄR JAG ÄR 20ÅR KANSKE JAG INTE LÄNGRE BEHÖVER TÄNKA PÅ ALLT SOM JAG HAR SKRIVIT NU, FÖR ATT DU HAR HJÄLP OSS MED DIABETES. VILL DU VETA MER OM HUR DIABTES FUNGERAR OSV, KAN DU KLICKA HÄR: http://diabit.se/

TACK

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria