Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Elsa är våran solstråle och kämpe

Den 11 februari 2009 fick vår 3-åriga tjej diabetes typ 1.

Våran vardag förändrades tvärt och det vara bara att släppa allt annat runt omkring och försöka fokusera på allt vad diabetes innebär.

Det var inte lätt, och första tiden var väldigt jobbig men Elsa var våran solstråle och kämpe och det gjorde att man orkade inse och ta tag i vad som hade hänt.

Vi ville att det skulle bli en del av vardagen på ett så smidigt och positivt sätt som möjligt, och Elsa älskade den extra uppmärksamheten som vi gav henne.

Jag startade en blogg för att jag skulle kunna spara fakta och information om diabetes samt att mina nära vänner och familj skulle kunna ta del och förstå sig bättre på vad diabetes är för en slags sjukdom. Jag är även så här i efterhand tacksam och glad för att ni diabetiker och föräldrar till barn med diabetes också läser min blogg och kommenterar med tips och idéer till mig och min familj.

Jag är stolt över min tjej som låter oss göra allt som vi måste göra med henne. Det är minst tio stick per dag i hennes fingrar och sex stycken sprutor varje dag, alla dagar, utan något undantag.

Det går inte att strunta i det, utan det är bara så livet måste se ut. Det är bara att acceptera! Finns inget annat alternativ!

Är så tacksam för de människorna som gör Elsas vardag till den vardag som alla barn har rätt till, och det gör att hon kan leva ett normalt liv trots sin sjukdom. Förskolepersonalen är helt underbara och Elsa tycker det är roligt att vara där. Det är skönt att vi (mamma och pappa) kan jobba och att livet går vidare precis (nästan) som vanligt.

Vi har lärt oss väldigt mycket det här året, men vi har mycket mer kvar att lära.

Skrivet av: Sandra Lindqvist, mamma till Elsa

Besök gärna min blogg

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria