Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Övriga länkar

 

Diskutera med andra

 

Betamed
En sida där du kan beställa boken Typ 1 Diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna - Hur du blir expert på din egen diabetes. Du kan också anmäla dig till någon av Betameds e-postkedjor. Det finns en för tonåringar och en för barnfamiljer.

Diabit
En sida för unga med diabetes, familjen, anhöriga, skolan och många andra. Här finner du bland annat information om diabetes, forum och bloggar.

Ung Diabetes
Ung Diabetes är för dig som har diabetes och är mellan 15 och 30 år. På sidan finns bland annat forum, community och tjänsten diabeteskompis där du kan ställa frågor.

Netdoktor Diabetes
En community som vänder sig till dig som har diabetes, står nära någon med sjukdomen eller helt enkelt bara är intresserad av området. På sidan finns en mängd faktaartiklar, forum, blogg och möjligheten att ställa frågor om diabetes till medicinska experter.

Forskning

DiabetologNytt
Medlemstidning för Svensk Förening för Diabetologi. Finns tillgänglig online för alla.

Diabetesportalen.se
Sidan vänder sig till alla som är intresserade av diabetesforskning, till patienter och anhöriga och till dem som i sitt arbete kommer i kontakt med diabetes.

Tidningar

Tidningen Diabetes
Tidningen ges ut av Svenska Diabetesförbundet och innehåller bland annat senaste nytt om diabetes, om forskning, om nya hjälpmedel och behandlingsmetoder. En del artiklar finns online.

Leva med diabetes
Tidningen ges ut av Storstockholms Diabetesförening och ger kunskap och impulser som gör det lättare att leva ett bra liv med diabetes. Från och med nr 1-10 krävs inloggning, tidningar äldre än ett år kan dock läsas utan inloggning.

Dina Barns Utveckling
Tidningen finns online och vänder sig till familjer som har barn med någon typ av funktionshinder. Innehållet är till för såväl föräldrar som barn och syskon.

Internationella länkar

International Diabetes Federation, IDF
Främjar diabetesvård och verkar för botemedel i världen. IDF är en organisation som har över 200 nationella diabetesförbund i över 160 länder runtom i världen.

Children with Diabetes
Children with Diabetes är en online community för barn, familjer och vuxna med diabetes.

Blandade länkar

1177
Råd om vård på webb och telefon. På sidan finns också tecknade filmer om sjukhus och tandläkare och anatomisk atlas.

www.growingpeople.se
Kunskapskällan om barn som växer. Sidan är för dig som vill känna dig mer säker och trygg som förälder.

UMO
Din ungdomsmottagning på nätet.

Livsmedelsverket
Livsmedelsverket är den statliga myndigheten för livsmedelsfrågor. På sidan finns bland annat en sökfunktion där du kan ta reda på vad den mat du äter innehåller.

Diabetesrelaterade företag

www.alltomdiabetes.se
NovoNordisk har skapat en sida för dig som själv har diabetes eller har anhöriga med diabetes. Här finner du bland annat information som riktar sig till barn och ungdomar. Du kan också ställa din fråga till diabetesexperterna.

insulin.se
Sanofi-aventis har på den här sidan sammanställt en större mängd frågor och svar. Du kan också anmäla dig till deras nyhetsbrev som innehåller de senaste rönen kring diabetes och behandling.

Lilly Diabetes
På sidan finns Lilly SMS-minne, en kostnadsfri tjänst. Du får en egen personlig påminnelse som hjälper dig att komma ihåg din diabetesbehandling. Du kan också ställa frågor om diabetes till en diabetesvägledare per telefon. På sidan finns också dataspelet Equalize som är ett spel om diabetes.

Abbott Diabetes Care
På sidan kan du se filmerna om elefanten Eddie som får diabetes.

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria