Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Ambassadörer

Stiftelsen Barndiabetesfonden kan utse Ambassadörer som ställer upp för fonden.

De sprider kunskap om sjukdomen och medverkar till att pengar kommer in till forskningen kring barndiabetes.

Tack för att ni är med och stödjer oss i kampen mot barndiabetes!

Kontakta oss gärna om du har frågor.

 • Stina Blackstenius

  Fotbollsspelare i Svenska landslaget, Vadstena

  Jag stödjer kampen mot typ 1 diabetes.
  För jag vet att vi kan vinna den.

  Idag drabbas allt fler barn och ungdomar av typ 1 diabetes, en obotlig sjukdom som styr vardagen, förkortar liv och som ingen vet orsaken till. Behandlingen kräver tusentals blodprov och insulininjektioner om året, dygnet runt.

  För att besegra typ 1 diabetes behövs mer resurser till forskningen. Och det är jag beredd att kämpa för. Gör det du också.

 • Elin Cederbrant

  Grundare av Together Against Diabetes 1, Växjö

  Jag brinner för att sprida information om typ 1 diabetes och slå hål på alla de fördomar som finns. Så länge som nästan alla i det svenska samhället inte har en susning om vad typ 1 diabetes är och innebär så kommer bidraget till forskning fortsatt vara oacceptabelt litet och fördomarna många. Genom att bidra till att kunskapen om och förståelsen för typ 1 diabetes ökar i samhället så kommer också stödet till Barndiabetesfonden att öka. Det är därför jag vill arbeta som ambassadör för Barndiabetesfonden.

 • Björn Frantzén

  Mästerkock, Stockholm

  Jag är kock och grundare av Restaurant Frantzén som belönats med tre stjärnor i Guide Michelin.

  Genom mina egna och min familjs erfarenheter har jag lärt mig mycket om Barndiabetesfondens fantastiska och viktiga arbete, och jag vill göra allt jag kan för att stödja dem och alla de familjer och barn som drabbats.

 • Salka Börjeson Eynon

  Hotellägare, Tällberg

  Jag äger och driver Green Hotel i Tällberg. Varför jag har valt att vara ambassadör för Barndiabetesfonden är helt enkelt för att jag har möjlighet. En representant för valberedningen i Lokalföreningen i Dalarna kontaktade mig och berättade lite om sjukdomen. Jag blev förvånad över mina egna förutfattade meningar och min okunskap och tackade ja till förfrågan om en styrelseplats.

  Jag jobbar med unga människor och är lyckligt lottad med två barn som inte behöver ta tusentals sprutor i sitt liv - det ser jag som en av anledningarna till att tacksamt engagera sig när man kan!

 • Berit Malmqvist

  F.d. teaterchef, Norrköping

  Jag har arbetat som teaterchef, helt ideellt, på Arbis i Norrköping och varit primadonna i en mängd operetter. Som ambassadör för Barndiabetesfonden tar jag alltid tillfället i akt att berätta om barndiabetes och samla in pengar till forskningen. Jag finns alltid på plats med fondens sparbössor när det är något arrangemang i Norrköping eller någon aktivitet i något av varuhusen. Jag har också deltagit i artistgalor i Linköping och Norrköping.

 • Björn Berggren

  Marknadsförare och författare, Mariestad

  Jag har alltid känt för detta med problemen kring diabetes framför allt när det gäller barn. Min hustru Margareta har två barn i samma familj, som har drabbats. Min insats som ambassadör har närmast varit att försöka få tag i "kändisar" till den årliga golfturneringen i Linköping. Det skulle vara önskvärt om vi kunde få uppmärksamhet i något TV-program och jag vet att man jobbar på detta. Jag tror inte många vet och förstår att sjukdomen hela tiden ökar hos framför allt yngre. Jag tycker också att vi skall ta fram de så duktiga idrottsmän, som trots diabetes, är i världsklass. Det kan både inspirera och öka självförtroendet hos de drabbade barnen.

 • Björn Eriksson

  F.d. Landshövding

  Jag är ambassadör eftersom jag känner mig engagerad i frågan. Efter att i många år suttit i styrelsen känns det bra att kunna bidraga på annat sätt. Barndiabetes kan liknas vid en farsot och alla krafter måste hjälpas åt för att göra något. Mer forskning är en nödvändighet.

 • Ann-Cathrine Hjerdt

  F.d. Borgmästare och Kommunalråd, Linköping

  Jag är ambassadör för att barnen med diabetes ska ha många olika företrädare i vuxenlivet och för att gåtan med diabetes ska kunna lösas inom kort. Varje barn med diabetes ska kunna leva sitt liv så besvärsfritt som möjligt med kunskap om sin sjukdom och om hur man bäst gör för att må bra.

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria